Dra nytta av teknologiska framsteg

Ingen kunde för bara några decennier sedan ha drömt om den roll som datorer och internet spelar i affärsvärlden i dag. Inte bara det att man använder dem, de är grunden för ett framgångsrikt företag. Man måste vara aktiv på nätet, med minst en hemsida och helst vara synlig på olika sociala nätverk också. Så gott som ingen har sina uppgifter på papper, eller så har man det bara för backup. Ifall datorerna skulle lägga av, vilket man gör allt man kan för att undvika.

MU441-ekonomisk planlösningMed beslutsstödsystem även kallat BI och Qlik Sense kan man komma ganska långt på arbetsplatsen. Detta är ett flexibelt system som har självbetjäning, och det har nyligen lanserats på marknaden. Genom att lära sig hur detta system, och de andra som finns, fungerar så kan man förbättra sina vinster flera gånger om. Många slösar med sina resurser idag, utan att vara medvetna om det. Med resurser talar man inte bara om pengar, utan det kan vara många andra saker inklusive ens personal.

När man lärt sig hur Qlik Sense fungerar, att det är ett beslutsstödsystem även kallat BI, så kommer man att kunna fatta mycket bättre beslut än tidigare. Eftersom man har all information samlad, och man klart och tydligt kan se vad som händer och sker, så kommer besluten att vara närmare verkligheten än tidigare. Teknologi är något mycket användbart som man verkligen ska utnyttja så mycket som möjligt. Det kan frigöra tid och resurser på ett revolutionerande sätt.

Vanligtvis så fattar inte en person alla beslut helt själv, utan man diskuterar och kommer fram till lösningar tillsammans. Med detta beslutsstödsystem även kallat BI så kan man ta fram slides direkt från informationen, kopior av faktiska ögonblicksbilder. Denna del av Qlik Sense gör det ännu lättare att presentera information för de andra i gruppen på ett snabbt och enkelt sätt. Det samma om man arbetar för olika kunder och vill kunna illustrera sin synpunkt eller den information som man tagit fram åt dem.

De flesta som lär sig detta beslutsstödsystem även kallat BI kommer att undra hur man egentligen klarade sig innan. Speciellt om man varit med ett tag och kommer ihåg hur det var på stenåldern när man fortfarande hade skrivmaskiner. Qlik Sense och andra datorprogram gör allt så mycket roligare eftersom man bara behöver trycka på några knappar för att allt ska fungera. Naturligtvis tar det lite tid att bli helt van vid det, men man kan snabbt komma igång och arbeta.

28. December 2014 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment