Konsten att överleva vintern

Alla har en inställning till vintern, men det är få som verkligen älskar den. Mörkret och kylan gör att livet ofta blir lite tyngre. Snö och is brukar också göra sitt till för att man ska tycka att det är jobbigt. För att inte bara överleva vintern, men även ha lite roligt, bör man ta hand om dessa element på rätt sätt.

MA85-snöiga gatorTill att börja med ska man se till att skyffla bort all snö redan när den kommer. Det är bäst att lägga snön så långt bort från gången eller vad man nu skottar. Allt eftersom vintern fortsätter kommer högen att växa och då är det lättare om den ligger lite längre bort. Om snön får ligga kvar är det lätt att trampa ner den och då förvandlas den till is. Ett par brutna revben är inte ett bra sätt att överleva vintern. Man brukar ställa ut sandlådor till vintern, och detta är verkligen en bra ide’. När snön är borta kan man strö på lite sand på marken, som gör att man inte halkar.

Kommunerna sköter sandlådor till vintern vid sina vägar och vändplaner. Men om man bor privat får man ofta ordna med det själv. Istället för att ha en stor hög med sand liggande på tomten är det lättare att skaffa sig en egen sandlåda. Om man vill kan man sedan använda den till annan förvaring under sommaren, när man inte längre behöver sanda.

Sandlådor till vintern kommer i olika former och färger. Det vanliga är mörkt grön, men man kan få gula, blå och andra kulörer också. För det mesta är de tillverkade i polyeten, och man undviker att ha metalldelar som kan korrodera. Ett dubbelt lock som förhindrar kondensdropp är en bra säkerhet så att sanden inte fryser. Har man många olika ställen runt tomten där man vill sanda kanske man bara behöver mindre sandlådor till vintern. Det finns de som bara håller 50 liter sand, medan de större kan ta upp till 500 liter. Där emellan har man flera olika storlekar.

Vissa sandlådor till vintern kan också användas som soffor, överdelen har ett litet ryggstöd. Dessa är väl lämpade för parker eller på en bakgård. Man lyfter bara på locket för att komma åt sanden och de är inte heller så kalla att sitta på. Ett flertal är stapelbara, så de tar inte upp så mycket plats under den varma årstiden.

06. October 2013 by admin
Categories: Uncategorized | Leave a comment