Kungsträdgården med omgivningar

Denna park har kallats för Stockholms vardagsrum, och det med rätta. Här är det alltid fullt med folk, sommar som vinter. Man umgås över en kopp kaffe, eller kanske något starkare, promenerar bland prunkande blomsterbäddar eller lapar i sig solen. Hela året om finns det många aktiviteter och evenemang, något för alla intressen och inriktningar.

MU369-Gamla StanHotel Kungsträdgården ligger, som namnet visar, alldeles i närheten av denna fina park. Man kan ha utsikt över parken, eller välja ett rum som vetter mot innergården. Även denna är spektakulär, men på ett annat sätt. Detta nya, fina hotell har 98 rum. Alla är dekorerade på ett unikt sätt, men man har valt att hålla sig till den gustavianska stilen som går så bra ihop med omgivningarna och byggnaden.

På Hotel Kungsträdgården kan man hålla konferenser eller events, det finns plats för upp till 250 personer.Detta är ett vackert och stilfullt hotell, men med all den modernitet som man förväntar sig och behöver idag. Efter avslutade föreläsningar och dagsprogram kan man med fördel gå ner till Kungsträdgården och mysa. Det är också ganska vanligt med organiserade program eller stadsrundturer i samband med konferenser.

Man har också inrett ett gym med relaxavdelning på Hotel Kungsträdgården. Ett utmärkt sätt att hålla sig i form och ta hand om både kropp och själ även när man är på resande fot. Vill man ta lite längre promenader, något som är speciellt lockande när vädret är vackert, kan man gå till Kungsträdgården och sedan vidare ner till kajen. Nordens Venedig är verkligen fantastiskt med allt vatten som finns. En alldeles utmärkt plats att promenera, vare sig det är för motion eller bara för ens eget nöje.

Något som många av Hotel Kungsträdgården gäster tycker om är att gå ut på kvällarna. Alldeles i närheten ligger Stockholms börs, med härliga krogshowar. Annars har man Dramaten eller Operan, så gott som ett stenkast bort. Det finns även många andra riktigt fina restauranger i området, där man kan äta god mat från världens alla hörn. Idag är de flesta bekanta med både asiatisk och europeisk mat, pasta och nudlar har blivit hushållsbegrepp. Även i Kugnsträdgården finns det många trevliga serveringar, här kan man också äta internationell mat. Många tycker om att ta sig en fika eller en kopp rykande, varm choklad efter en timme på skridskobanan. Med andra ord finns det allt man behöver, och mer därtill i området runt Kungsan.

07. March 2015 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment