Marknadsföring för smarta entreprenörer

En av de viktigaste sakerna man som företagare kan göra är att se till att man inte bara känner passion för de produkter och tjänster man säljer utan även marknadsför dem på bästa sätt. Just marknadsföring är ju trots allt nyckeln till att många människor skall få reda på att företaget man representerar faktiskt finns och att man som kund gärna kan vända sig till just det företaget.

847-4-marknadsforing-for-smarta-entreprenörerDet finns många strategier man kan använda sig av för att hitta rätt marknadsföring för just sitt företag. Självklart tenderar det att vara så att mindre verksamheter använder sig av lite andra metoder än de riktiga storbolagen men faktum är att strategin bakom ofta inte bör skilja sig nämnvärt från varandra.

Smarta riktlinjer när man planerar sin marknadsföring

  • Börja med att göra upp en budget för just denna utgiftspunkt. Om du känner dig osäker är det alltid smart att ha med sig en person som kan detta med marknadsföring och ekonomi. Man bör alltid ha stenkoll på just detta med budgeten eftersom ingen bör skuldsätta sig mer än absolut nödvändigt för inköp och investeringar. Dock är det viktigt att ta med return on investment i beräkningen – alltså vad man kan tjäna på en eventuell investering i marknadsföring.
  • Nästa steg är att identifiera en målgrupp. Detta steg kan med fördel delas upp i redan etablerade målgrupper och potentiella målgrupper. Det är ju trots allt så att det aldrig skadar att faktiskt locka nya kunder till sin verksamhet.
  • Sedan är det dags att hitta möjliga marknadsföringskanaler för sin marknadsföring. Här är det bra att diversifiera mellan lite dyrare alternativ och även billigare. All typ av marknadsföring har ett syfte och fungerar på sitt sätt.
  • När man identifierat bra kanaler att använda sig av kan man med fördel ta en stund till att söka på nätet efter rekommendationer och recensioner av olika företag som erbjuder marknadsföringsplatser av olika slag. Vad tidigare kunder tyckt om sin upplevelse kan vara av stor nytta eftersom man självklart vill undvika att göra affärer med oseriösa företag. Detta kan helt enkelt spara dig både tid och pengar i längden.

När man talar om marknadsföring bör man börja med att se till att de grundläggande sätten att synas är tillgodosedda. Med detta menas exempelvis skyltar som visar vilket företag som finns i en viss byggnad. Intresserad av att investera i en skylt – hos Linköpings Stämpelfabrik kan du beställa tillverkning och montering av fasadskyltar som passar perfekt utanför varje företag.

Fördelar med att ha en fasadskylt

  • Dina kunder hittar lättare in till era kontor/er butik/er verkstad etc. Ingen vill ha en kund som är på dåligt humör efter en lång period av letande efter er lokal.
  • Du kan få oväntade och spontana besök från människor som är intresserade av att handla från just ert företag.
  • Det ger ett professionellt intryck som gör att fler kunder lockas till er verksamhet. Kunder bestämmer sig snabbt huruvida de vill handla från ett företag eller ej och därför är det A&O att ge ett professionellt intryck som man vill skall reflektera andan i själva företaget.

Att marknadsföra sitt företag är helt enkelt absolut nödvändigt för att man skall kunna konkurrera på en marknad där det är många som vill synas och rätt val av just kommunikationskanal kan göra underverk för de allra flesta rörelser.

Fördelen med att vi idag lever våra liv till stor del på nätet har dock gjort att man har möjlighet att marknadsföra sig själv med relativt enkla metoder – utöver den basmarknadsföring som exempelvis skyltar – som är grundläggande för varje fungerande företag som är intresserade av att utvecklas.

 

 

 

 

 

04. July 2016 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment