Obligatoriskt skydd för motorcyklister

Det finns många sätt att skydda sig på när man åker motorcykel, vare sig det är för tävling eller nöje. Ett bra skinnställ, eller annan form av motorcykelkläder kan vara att rekommendera. Man kan göra sig ganska illa om man kör omkull annars, också i relativt låga hastigheter. Men det finns något som lagen säger att man måste använda och det är en godkänd hjälm.

MU90-motorcrossDet finns många olika hjälmar till custom MC, precis som för andra hojar. Här är det inte bara fråga om att skydda huvudet och nacken, men också att glida fram i en viss stil. Därför brukar många välja hjälm efter vilken motorcykel de har. Hjälmar till custom MC kanske inte passar lika bra för en sportmotorcykel, även om båda sorterna ger ett adekvat skydd. När man ser på produkttest av MC hjälmar kan man också jämföra hur de har testat dem, i vilka hastigheter och under vilka förhållanden.

När man gör ett produkttest av MC hjälmar simulerar man olika situationer som kan komma upp. Detta hjälper sedan motorcyklister att veta vilken typ som kan vara bäst för dem. Även inom varje kategori finns det alltid varianter av hjälmarna. Hjälmar till custom MC, till exempel, ser inte alla likadana ut. Man kan därför välja den som man tycker är snyggast, samtidigt som den uppfyller de krav man tycker är viktigast.

Naturligtvis kan man råka illa ut även om ens hjälm har gått igenom ett produkttest av MC hjälmar, men risken minskar dramatiskt. Skillnaden mellan de olika modellerna kan ligga i om man vill ha hela hjälmen i ett stycke, en så kallad integralhjälm, eller andra modeller. En öppningsbar hjälm skyddar hakpartiet, men man kan skjuta upp den tillsammans med visiret. De flesta hjälmar till custom MC är öppna hjälmar, med eller utan visir.

En sak som produkttest av MC hjälmar helt klart visar är att det gör stor skillnad om man skulle ha en olycka och man har hjälm på sig. Det är vanligtvis en skillnad på liv och död. Man ska därför investera i en bra hjälm, som passar den motorcykel och körstil som man har. En crosshjälm och hjälmar till custom MC fungerar lite annorlunda eftersom man inte kör på samma sätt. Det viktiga är att skydda både huvud och kropp. Bra kläder och hjälmar är ett måste, vare sig det är lagstadgat eller inte. Att köra motorcykel är en härlig känsla, som bara blir bättre av att man har investerat i ett bra skydd.

14. May 2014 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment