Olika sorters namnlappar

Det är alltid bra att se till att ens namn finns i kläder och andra saker som man tar med sig utanför hemmet. Böcker, datorer, och mycket annat. Framför allt är det barnens kläder som man måste märka, många dagis har det som ett krav att man gör det innan de börjar. Faktum är att det ligger i ens eget intresse först och främst att märka sina saker och kläder, det är så mycket lättare att få tillbaka dem om man förlägger dem.

MU350-namnlapparEn del väljer att bara skriva barnets namn i kläderna, medan andra inkluderar efternamnet också. Om man har ett ovanligt efternamn kanske det räcker med det, då kan man använda samma namnlappar till hela familjen. Det är ju inte bara barnen som rör sig bland en stor blandning av människor. När man går till gymet, på jobbet eller andra ställen kan det vara en fördel att man snabbt kan identifiera sina saker.

Det finns namnlappar i plast eller tyg, beroende på var man ska sätta dem. En del är vävda, dessa brukar man vanligtvis sy fast i kläderna för bästa resultat. Annars brukar man stryka fast dem, eller helt enkelt klistra fast dem i kläderna. Förutom namn kan man ibland lägga till en symbol eller bild. Det gör det hela lite finare eller roligare. Samtidigt finns det ofta olika val på färgen på bokstäverna. Man kan, till exempel, välja blått för ett barn och rött för ett annat.

Vare sig man väljer enkla namnlappar eller en finare variant, är det något som verkligen är viktigt. Det finns ingen anledning till varför man ska förlora sina saker bara för att man inte skrivit sitt namn i dem. I många skolor har man högar med kläder som ingen känner igen, bara för att man inte märkt dem. Istället för att slösa tid på att sortera saker och kläder som kommit bort kan man använda den till något bättre. Man har redan en ganska begränsad personalstyrka i de flesta skolor och daghem, de behövs för att göra olika aktiviteter med barnen.

Eftersom det är så lätt med dagens namnlappar finns det egentligen ingen anledning till varför man ska skjuta på det. Det är bara att beställa och sätta fast dem, allt blir klart i en handvändning. Sedan kan man lugnt skicka iväg barnen till skolor och fotbollsträning, utan att alla de fina kläder och andra saker man köpt kommer bort.

22. October 2014 by admin
Categories: Allmänt | Tags: | Leave a comment