Skicka faktura som privatperson utan företag

Det kan låta som en motsägelse att kunna fakturera någon utan att ha ett företag. Alla vet att man måste ha en f-skattsedel och registreringsnummer och mycket mer för att kunna ställa ut en faktura. Men faktum är att man kan komma runt den här lagen på ett lätt sätt genom ett faktureringsbolag.

MU269-egenanställningNär man väljer egenanställning hos Cool Company är det de som står för f-skattsedeln och registreringen. Men för en liten avgift låter de sina klienter använda sig av dessa för att skicka faktura som privatperson utan företag. Man kan sätta sina uppgifter och logo på fakturan, men det är de som har ansvaret för att bevaka den och ta in pengarna. De fungerar som en tillfällig arbetsgivare.

Det finns en hel del information när det kommer till Skatteverket om egenanställning. En viktig detalj är att man måste informera om det faktum att man vill skicka faktura som privatperson utan företag. Den man jobbar för måste veta att man har egenanställning hos Cool Company eftersom det är de som är den juridiska uppdragstagaren.

En annan sak som Skatteverket om egenanställning påpekar är att man inte kan ha egenanställning hos Cool Company och skicka faktura som privatperson utan företag till det ställe man har anställning hos. Det är alltså till för frilans eller som tillfällig uppdragstagare. Men man kan naturligtvis ha flera olika uppdragsgivare, då fungerar faktureringsbolaget som ett sorts bemanningsföretag.

När man har egenanställning hos Cool Company betalar de in alla skatter och andra avgifter. Men om man märker att skatten är för hög, eller alternativt för låg, med tanke på vad man har som årsinkomst, kan man alltid be om jämkning. Alla regler som finns hos Skatteverket om egenanställning siktar på att ge folk en möjlighet till att arbeta, samtidigt som staten får det den ska ha. Det är faktiskt ett bra tillfälle när man vill ta något extra jobb, vare sig det är tillfälligt eller regelbundet.

I dagens ekonomiska läge är det bra att man har möjligheter som är lite annorlunda. Det är inte bara ett så kallat vanligt arbete som är ens val nu för tiden. Istället kan man börja tänka lite vidare och pröva på nya saker. Allt detta bidrar till en bättre ekonomi och kan även ge en djup tillfredsställelse. Att tjäna pengar på en hobby, till exempel, kan vara mycket givande. Man har en liten inkomst samtidigt som man håller på med något som man tycker om.

03. July 2014 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment