Spara pengar med ordentliga fönster

Vikten av täta fönster kan inte nog understrykas. Man vill inte värma upp hemma bara för att sedan se all värmen försvinna ut genom dragiga fönster. Förutom att skaffa ordentliga fönster för att spara energi kan fönster göra stor skillnad på husets utseende.

MA213-FönsterDet finns olika typer fönster i Kimstad och Norsholm, något för alla smaker. Man kan verkligen påverka känslan i ett hem genom valet av fönster och placeringen av dessa. Det finns runda och halvrunda fönster, till exempel, som man ofta ser uppe på vindar och i små extrarum. Fyrkantiga, avlånga, altandörrar- listan är mycket lång. Om rummet inte är så stort kanske man inte vill ha så många fönster för att få plats med möblerna.

Om man investerar i bra fönster i Kimstad och Norsholm gör det inte så mycket om man har många och stora fönster i ett rum. Man kan ändå hålla värmen, speciellt om man kompletterar med långa gardiner eller persienner. Moderna fönster håller inte bara värmen ute, men isolerar också mot buller. Även om man bor bredvid en stor väg eller järnvägsstation så gör inte det någonting. Man hör ingenting i alla fall.

När man sätter in sina fönster i Kimstad och Norsholm bör man tänka på vad man ska använda rummet till innan man väljer vägg. Solen kommer på olika delar av huset under dagen. Ska man mest utnyttja rummet på morgonen, försöker man sätta fönstret mot öster. Vill man kvällssol i ett rum väljer man västra väggen, och så vidare. Lite större rum brukar ha fönster på fler än en vägg, vilket ger ljus och sol större delen av dagen.

De flesta fönster i Kimstad och Norsholm är tillverkade i antingen trä eller aluminium. Vad man väljer är en smaksak, det finns för-och nackdelar med bägge två. Vanligtvis kräver inte aluminiumfönster så mycket underhåll. Man behöver varken skrapa eller måla fönsterkarmarna. I tillägg finns det fönster som är självrengörande. Det låter nästan för bra för att vara sant, men regn och sol tar hand om grovjobbet. Annars kan man bara skölja av med vattenslangen.

Genom att välja bra fönster i Kimstad och Norsholm kan man dra ner på energiförbrukningen ganska rejält. Det är ingen som vill elda för kråkorna, utan man vill behålla den goda värmen inomhus. Ordentliga fönster är alltså en långsiktig investering som också bidrar till en renare miljö, samtidigt som man sparar pengar nu.

24. December 2013 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment