Spara pengar på semestern med barn

Att åka på semester är viktigt för både barn och vuxna. Men undersökningar visar att för många blir det en dyr historia, det är ganska lätt att man går över sin budget. Därför kan det vara bäst att ta vara på en del tips om hur man kan spara pengar på en semester med barn. Många av dessa förslag fungerar också bra även om man inte har barn, det handlar en hel del om kontroll och sunt förnuft.

193-5-semester-med-barn-badleksakerTill att börja med ska man tänka efter vad som är allra viktigast på semestern, om det är destinationen, boendet eller upplevelserna. Vissa orter är billigare än andra, så om man kan vara flexibel går det att spara en hel del. En del länder har också en bra växlingskurs för svenska kronor vilket kan ge en mer i handen att spendera. Samtidigt så vill man ju att alla ska trivas och att det ska vara barnvänligt på platsen.

Vad barn behöver på semestern

En hel del beror naturligtvis på hur gamla barnen är och vilken typ av semester det handlar om. Men de flesta tycker om att bada, och då är ordentliga stränder eller pooler ett måste. Helst ska det finnas en del att välja mellan, så att varje ålder kan ha något som passar dem. Mamma och pappa kan också slappna av mer om bassängerna är anpassade till ålder och sim-kunskaper. Det kan vara roligt att ha något att leka med, och här är det vanligtvis bäst att ta med sig sakerna hemifrån. Du hittar exempelvis roliga badleksaker hos LOVeLLY.

Lämpliga baddräkter och andra tillbehör kan också göra semestern trevligare och uppfriskande. Ofta kan det vara bra att ha lite olika att välja mellan, så att det alltid finns en torr dräkt att sätta på sig. För de allra minsta brukar man rekommendera hatt och tröja, de behöver inte alls bli utsatta för den starka solen. Gå hit för att handla en blöjbadbyxa av riktigt bra kvalitet. En mycket viktig detalj när man badar tillsammans med andra människor.Det är klart att man ofta kan köpa saker och ting på plats, men det är också väl känt att dessa ofta kostar bra mycket mer än på andra ställen. Därför kan det vara bäst att se efter familjens utrustning i god tid innan avfärden, och köpa till det som behövs.

Spara pengar på semestern

Det finns mycket man kan göra för att spara pengar på semestern, och även inför avresedagen. En del familjer har en sparbössa där alla lägger sina småpengar eller sådant de vill bidra med till semestern. Sedan använder man dessa besparingar under resan, och har det som en reskassa för småsaker. Glass, vatten, godis och andra lite mindre ting kan ofta bygga upp till en ganska stor summa. Men om man vet hur mycket som familjen har till hands kan det bli lättare att välja sådant man verkligen vill ha. Det brukar vanligtvis finnas flera olika alternativ på de flesta orter, och det är inte alltid nödvändigt att välja det allra mest bekväma.

En annan sak som många familjer har insett är att saker kostar pengar. Inför resan kanske man ser att det behövs en hel del utrustning, som flytvästar, snorklar eller tält. Men istället för att köpa dessa saker, vilket kommer att göra ett ganska stort hål i budgeten, så finns det andra alternativ. Låna badleksaker och spara pengar på semestern skriver Aftonbladet här. Annars kanske man gå ihop med sina vänner och bekanta för att köpa dessa saker tillsammans. Sedan kan varje familj använda sakerna när de reser på semester. Ytterligare ett sätt att spara pengar är genom att hyra den utrustning som behövs, även om det kostar något så blir det i alla fall billigare än att köpa nytt.

Den allra bästa semestern

Att slappna av och ha det roligt tillsammans är viktigt för familjens sammanhållning. Alla mår bra av att byta ut vardagen mot något annorlunda och bara tänka på sig själv och de sina. För att kunna ha råd med detta kanske man måste vara ekonomisk med reskassan under semestern. Ibland finns det snabbköp eller en marknad där man kan handla mat eller frukt. Bra mycket billigare än att köpa en fruktsallad vid poolen. Eller så kanske det finns billiga resor som är All inclusive, där alla måltider ingår och man inte behöver tänka på någonting annat.

Många familjer börjar spara till nästa års semester redan när de kommer hem från detta års resa. Varje vecka lägger man undan en viss summa, lever lite enklare varje månad och har istället en stor summa pengar att lägga ner på sin semester. Allt beror ju på vad man tycker är viktigast och hur man vill slappna av. Det viktiga är att semestern blir av och att alla har en chans att ta det lugnt och ladda batterierna.

 

19. August 2016 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment